Публікація

У День визволення Торецька юристи УГСПЛ організували «громадську приймальню» під відкритим небом

21 липня 2018 року юристи громадських приймалень Спілки надавали безоплатні правові консультації усім охочим мешканцям прифронтового міста прямо на вулиці

Правозахисна група «СІЧ»

Сьогодні увага правозахисників до захисту прав мешканців прифронтових міст особлива. Торецьк розташований на лінії зіткнення і уже давно звик до вибухів та пострілів. Це місто, де фактично кожен мешканець є постраждалим від наслідків збройної агресії Російської Федерації, тому потребує окремої підтримки та правового захисту.


Під час святкування річниці звільнення міста від російських окупантів правозахисники організували «громадську приймальню» під відкритим небом. Надавали правові консультації та відповіли на безліч актуальних питань – юристи приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини з Дніпра та Торецька – Володимир Плетенко та Анастасія Бірюкова, а також координатор громадської приймальні в м. Краматорськ Олександр Кадієвський:

– Як отримати соціальні виплати вимушеним переселенцям? Як знайти роботу та житло?
– Які пільги передбачені для дітей з прифронтових міст та дітей зі статусом ВПО на отримання вищої освіти?
– Як отримати статус дитини, що постраждала від збройного конфлікту?
– Як позначиться скасування перевірок ВПО на отриманні соціальних виплат?

Також містянам роздали буклети та дорожні карти з необхідною інформацією, підготовленою фахівцями Норвежської ради у справах біженців (NRC). Сподіваємося, що отримані знання допоможуть мешканцям прифронтового міста покращити захист свої прав та успішно відстоювати їх самотужки або за допомогою правозахисників. А ми у цьому з радістю їм допоможемо!

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: