Публікація

Центр документування УГСПЛ розпочав презентаційний тур «Історія одного міста» на Донеччині

26 листопада 2018 року тур розпочався у Маріуполі

«Історія одного міста» – це серія звітів Центру документування, у яких фіксується і відновлюється історіографія збройного конфлікту на Сході України. Центр документування дотримується думки, що фіксація сучасної подієвої історії дасть змогу в майбутньому уникнути політичних спекуляцій та об’єктивно відобразити хронологію подій.

Екперти Центру документування презентують “Історію одного міста” у низці міст на Донеччині. Тур розпочався у Маріуполі. Перша частина відбулась у Маріупольському технічному ліцеї. Юрист Сергій Мовчан і оператор бази даних Анастасія Зоря розповіли учням 10-х класів про місію та принципи Центру документування, фіксацію свідчень та воєнних злочинів, різницю між фактом і судженням тощо. Ознайомивши ліцеїстів із роботою УГСПЛ, експерти провели для них пізнавальний квест на тему значення історії у сьогоденні.

Презентація туру продовжилась у креативному просторі “Вежа”. Експерти презентували ресурс “Мапа пам’яті”, у якому зібрана інформація про загиблих протягом збройного конфлікту на сході України цивільних та військових. А також представники Центру документування УГСПЛ продемонстрували відеоролик, який супроводжує звіт “Мар’їнка на лінії вогню”.

Захід відбувся за підтримки американського народу, наданій через USAID. Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: