Публікація

Тренінг для правників: «Презумпція свободи, абсолютна заборона катування: національний вимір»

Українська Гельсінська спілка з прав людини розпочинає відбір практикуючих правників на одноденне навчання, яке відбудеться 10 грудня у місті Києві.  До участі запрошуємо суддів (слідчі судді, судді кримінальної палати), адвокатів (кримінальної практики), прокурорів (процесуальне керівництво досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення), які мають базові знання з практики застосування Європейським судом статей 3 та 5 ЄКПЛ та зацікавлені в аналізі факторів, що впливають на реалізацію вказаних стандартів на національному рівні. 

Під час  тренінгу розглянемо наступні питання:

– Заборона катування згідно стандартів 3 статті ЄКПЛ. 

– Заборона катування на національному рівні.

– Презумпція свободи статті 5 ЄКПЛ на національному рівні. 

– Проблеми затримання. 

Тренінг спрямований на підвищення практичних навичок по застосуванню вимог статей 3 та 5 ЄКПЛ саме на національному рівні та в сучасних умовах, з урахуванням викликів воєнного часу.  

Формат проведення очний. Взяти участь можуть правники з усіх регіонів України. Учасники та учасниці отримають необхідні роздаткові матеріали та будуть забезпечені харчуванням. Витрати на проживання та проїзд організаторами тренінгу НЕ відшкодовуються. 

Для участі в конкурсному відборі учасники мають заповнити  анкету за посиланням. 

Дедлайн подачі заявок 20 листопада 2022. 

Результати відбору будуть повідомлені відібраним учасникам не пізніше 27 листопада 2022 року. Також відібраним учасникам на електронну пошту будуть надіслані матеріали, з якими вони мають обов’язково ознайомитися до тренінгу задля ефективного навчання. Учасники мають оцінити своє навантаження та розраховувати, що в середньому для підготовки до тренінгу їм необхідно буде приділити не менше 5-8 годин.

З додаткових питань звертайтесь до координаторки навчального курсу Ольги Семенюк, за електронною поштою [email protected], або по телефону 050-965-31-47.

Тренінг впроваджуватиметься в рамках Програми USAID Ukraine USAID Україна «Права людини в дії».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: