Публікація

Син намагався вижити з дому рідного батька, щоб заволодіти його майном. Здійснити задумане завадили юристи УГСПЛ

Юристи Спілки допомогли чоловікові з Черкас захиститися від злочинних дій власного сина, який захотів у нечесний спосіб заволодіти майном батька.

Батьки і діти. Часом стосунки між найближчими людьми із люблячих та довірительних перетворюються на сцени мексиканських серіалів та американських бойовиків.

9-hfsvaebhnpobmqokrg

Пан Петро спокійно собі насолоджувався життям на пенсії допоки його рідний син не замислив вижити його з дому та відібрати старенький автомобіль. Нічого не підозрюючи, батько спокійно продовжував спілкуватися з сином, обговорював з ним побутові проблеми, життя, політику…

Тим часом його син розробляв план, як заволодіти батьківським майном, та докладав усіх зусиль, аби його батька визнали недієздатним. Для цього він підробив медичну документацію. І з цими документами, які містили неправдиву інформацію про стан здоров’я пенсіонера,  чоловік звернувся до органів місцевої влади. Там він намагався переоформити на себе всі документи на нерухоме майно і транспортний засіб, а батька позбавити будь-яких прав власності.

Першими запідозрили щось неладне родичі пана Петра. Саме вони і звернулися за консультацією до юристів громадської приймальні УГСПЛ, які відразу ж почали діяти.

«У цьому випадку є кілька ліній порушень. Це і незаконне розголошення медичних даних (навіть при тому, що ці дані є підробленими), це і підробка документів з метою здійснення шахрайських дій», — пояснює юристка приймальні Юлія Голубєва.

Юристи приймальні підготували заяву до прокуратури та органів місцевої влади з вимогою припинення правопорушень та притягнення зловмисника до відповідальності. І це дало свої позитивні результати. Установи, які отримали підроблені документи від молодого чоловіка, стали на захист пенсіонера. Прокуратурою було відкрито кримінальну справу щодо зловмисника. Сьогодні пан Петро має можливість і надалі розпоряджатися своїм майном, його майнові права було захищено юристами приймальні. Ніби все добре. Та чи це поверне довіру батька до сина?

Підготувала Тетяна Гончарук

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: