Публікація

Судова реформа і воєнні злочини. Виконавчий директор УГСПЛ про зустріч з єврокомісаром Дідьє Рейндерсом

Єврокомісар Дідьє Рейндерс під час візиту до Києва провів зустріч із представниками українських неурядових організацій. Серед присутніх: виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко, виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова та Галина Чижик від Центру протидії корупції. 

«Під час зустрічі ми обмінялися думками щодо поточного стану реформ для вступу в ЄС, пов’язаних із судовою системою (наприклад, щодо Конституційного суду), умов у пенітенціарних установах, боротьби з корупцією та важливості ратифікації Римського статуту для забезпечення відповідальності», – написав Дідьє Рейндерс на своїй сторінці у Twitter.

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова, єврокомісар Дідьє Рейндерс, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко та Галина Чижик від Центру протидії корупції.

Олександр Павліченко розказав про існуючі проблеми в пенітенціарній системі України і рекомендації щодо подолання першочергових потреб. Це й питання медичного забезпечення засуджених, відсутність амністії, питання засуджених до довічного позбавлення волі і відсутність заміни покарання таким особам, проблема з засудженими, які опинились на непідконтрольній території, жорстоке поводження в установах виконання покарання і проблеми з притягненням до відповідальності за такі дії адміністрації установ. Все це відображене в рішеннях ЄСПЛ та доповідях Комітету у запобіганні катуванню, але продовжує залишатись без належного розвязання.

Єврокомісар Дідьє Рейндерс під час візиту до Києва провів зустріч із представниками українських неурядових організацій

Комісар ставив питання з огляду на можливе входження України до ЄС, зокрема, обговорили питання реєстрів засуджених осіб. Окремо порушили питання притягнення до відповідальності за воєнні злочини, ратифікацію Римського статуту та внесення змін до українського законодавства з метою імплементації норм міжнародного кримінального та міжнародного гуманітарного права. 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: