Публікація

Суд відпустив Фікрата Гусейнова на поруки

Журналіста, якого переслідує азербайджанська влада та за її запитом розшукує Інтерпол, український суд віддав на поруки.

Фікрат Гусейнов. Фото зі сторінки у Фейсбуці
Фікрат Гусейнов. Фото зі сторінки у Фейсбуці

Сьогодні Шевченківський районний суд міста Києва відпустив журналіста Фікрата Гусейнова на поруки народному депутату Миколі Княжицькому та директору Адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борису Захарову.

14 жовтня в аеропорту «Бориспіль» українські прикордонники затримали журналіста, через те, що він розшукується по лінії Інтерполу. 17 жовтня громадянин Нідерландів Фікрат Гусейнов був взятий під варту Бориспільським міськрайсудом.

Адвокат Гусейнова Дмитро Мазурок, який співпрацює з УГСПЛ, повідомив, що суд відхилив клопотання прокуратури щодо екстрадиційного арешту. «При цьому суд застосував запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання народного депутата Миколи Княжицького та правозахисника Бориса Захарова, — зазначив адвокат. — Суд зобов’язав Гусейнова не відлучатись з Києва без узгодження з прокуратурою 27 грудня».

Дмитро Мазурок

За словами Дмитра Мазурка, суд взяв до уваги докази захисту, що Гусейнов є біженцем та зазнав політичних переслідувань в Азербайджані. Одним з аргументів на користь цього була резолюція ПАРЄ 2006-го року, де були наведені факти викрадення та катування журналіста.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: