Публікація

Суд постановив: чоловік не виплачуватиме Комунальному підприємству «Чернігівводоканал» понад 4 тисячі гривень

З лютого 2018 року Українська Гельсінська спілка з прав людини надає безоплатну правову допомогу людям, що живуть з ВІЛ/СНІД, уразливим до зараження ВІЛ та хворим на туберкульоз. З 2019 року допомогу було розширено и сьогодні правову допомогу можна отримати у мережі громадських приймалень УГСПЛ у 13 містах України. Адреси приймалень знаходяться за посиланням.

В травні 2020 року Громадська приймальня УГСПЛ на базі ГО «МАРТ» виграла чергову судову справу по цьому напрямку.

Завдяки вчасно наданій безоплатній правовій допомозі мешканець міста Чернігова зберіг понад 4 тисячі гривень і довів, що КП «Чернігівводоканал» подало на нього в суд несправедливо.

Сергій у лютому 2019 року звільнився з місць позбавлення волі та повернувся в місто Чернігів, де в його власності перебувала кімната в комунальній квартирі. Через декілька місяців, зовсім випадково він дізнався від державного виконавця Новозаводського відділу державної виконавчої служби м. Чернігова про видачу судового наказу про стягнення з нього на користь Комунального підприємства «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення в сумі 4832 (чотири тисячі вісімсот тридцять дві) грн. 14 коп., а також 176 (сто сімдесят шість) грн. 20 коп. судового збору. Як з’ясувалось з матеріалів справи дана заборгованість виникла за той час, коли пан Сергій перебував у місцях позбавлення волі та фактично не проживав у своїй оселі.

Після такої «новини» Сергій прийшов за правової допомогою до громадської приймальні ГО «МАРТ». Юрист організації спільно з клієнтом звернувся до КП «Чернігівводоканал» з метою з’ясування причин нарахування боргу та заявою для перерахунку боргу. Після чого було підготовлено заяву про скасування судового наказу.

Ухвалою Новозаводського районного суду м. Чернігова від 2 травня 2019 року задовольнено заяву клієнта про скасування судового наказу. Ухвала суду вже вступила в законну силу.

Посилання на рішення суду у Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81484513

 

Джерело: громадська організація «МАРТ»

Українська Гельсінська спілка з прав людини виконує проект «Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз» за фінансової підтримки Благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках реалізації  проекту «Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоров’я», що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: