Публікація

Суд не став притягати до відповідальності послідовницю Фалуньгунь

В липні 2011 року послідовницю Фалуньгун Олександру Гончаренко та її колегу затримала міліція. Приводом для таких дій правоохоронців стало вивішування плакатів з написом «Фалунь Дафа – це добре! Істина Доброта Терпіння – це добре».

Вже декілька років по середам, п’ятницям, суботам та неділям послідовники Фалуньгунь на одному й тому ж самому місці (Маріїнський парк) проводили мирні збори, які полягали у розвішуванні плакатів та виконанні фізичних вправ. Жодного разу вони не мали проблем з міліцією.

Як виявилось пізніше, активістів заарештували за порушення рішення адміністративного суду, про існування якого вони навіть не підозрювали. Адже  напередодні інциденту абсолютно невідома особа від імені організації «Об’єднання послідовників Фалуньгунь» подала заявку на проведення акції, і ця акція судом була заборонена. Представники організації Фалуньгунь переконані, що зроблено це було з метою незаконного обмеження їх конституційних прав на свободу совісті та свободу мирних зібрань.

Скоріш за все інновації  в діях українських правоохоронців проявилися через приїзд в Україну китайського лідера Ху Цзінтао. Адже Україна не вперше порушує права людини в угоду китайській владі.

Зрештою суд визнав затримання Олександри Гончаренко та її колеги незаконним в зв’язку з відсутністю події і складу правопорушення.  Інтереси послідовників Фалуньгунь в суді представляв юрист  Української Гельсінської спілки з прав людини, адвокат  Олег Левицький.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: