Публікація

Статистика свідчить, що в Полтаві торговців наркотиками більше ніж у Харкові, Києві та АРК

Підрозділ з боротьби з незаконним обігом наркотиків Полтавського УМВС може пишатися своєю роботою. Щороку кількість викритих ними осіб, причетних до продажу чи вживання наркотиків зростає!

 

Про це можна зробити висновок, спираючись на статистичні дані про кількість оперативних закупівель в Полтавській області.

 

Для відома, оперативна закупівля – це захід, який проводиться спецпідрозділом  міліції аби зафіксувати факт збуту наркотичних речовин. Так званому покупцю видають мічені гроші, якими він розраховується з продавцем наркотиків. Після цього у покупця вилучається всі придбані речовини, а у продавця мічені гроші. Результатом таких дій зазвичай є порушенні кримінальної справи на продавця.

 

Цікавим є той факт, що кількість оперативних закупівель, здійснених полтавськими правоохоронцям зростає в геометричній прогресії! Так, у 2005 році їх було здійснено 281, у 2006 – 372, у 2007 – 328. Всього ж в період з 2005 по 2008 рік – 1267.

 

Для порівняння, в Харківській області за цей же період було здійснено 1051 оперативних закупівель, в м. Києві – 1130 (кількість наркозалежних, які знаходяться на обліку в 2,5 рази більше ніж в Полтавській області). В Криму – 1106 (на обліку наркозалежих в 2 рази більше ніж у Полтавській області).

 

Про що може свідчити така статистика?

Можна припустити що в Полтаві торговців наркотиками більше ніж у Харкові, Києві та АРК. Але якось у це складно повірити.

 

А можна припустити, що міліціонери зловживають оперативними ззакупівлями задля досягнення високих показників розкриття злочинів.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: