Публікація

Стартує відбір адвокатів та суддів на навчальний курс «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні»

УГСПЛ оголошує про початок відбору суддів та адвокатів, які підвищуватимуть професійний потенціал з застосування норм міжнародного гуманітарного права в національній судовій практиці. Учасники підвищуватимуть свою кваліфікацію за напрямками збройного конфлікту, співвідношення норм міжнародного гуманітарного права й прав людини та розгляду справ, пов’язаних з окупацією АР Крим та м. Севастополь.

 

Тривалість курсу – 7 місяців.

Орієнтовний початок курсу навчання – середина лютого 2020 року.

Хто може брати участь?

Курс «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні» розрахований на суддів та практикуючих адвокатів, які зацікавлені в поглибленні знань та професійній самореалізації в сфері міжнародного гуманітарного права та дотримання його норм в національній судовій практиці.

При відборі будуть враховані ваш досвід роботи, мотивація взяти участь у навчанні, попередня підготовка за тематикою стандартів прав людини, готовність пройти повний курс навчання, готовність до співпраці після його завершення.

Експертна комісія курсу обере для проходження навчання до 35 адвокатів та суддів. При відборі буде враховано регіональний та гендерний принципи.

Як подати заявку на участь?

Для того, щоб взяти участь в конкурсному відборі потрібно до 25 грудня заповнити анкету учасника конкурсного відбору навчального курсу «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні» та виконати тестове завдання: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_twh_oUNwdgiWGVSkdwROH4i1PkZoSPxTPIBfhqjqIQfkHw/viewform

Зверніть увагу: тестове завдання міститься в другому розділі анкети. Тож після заповнення анкетних даних учасник зможе виконати тест.

Що будемо вчити?

Модуль 1. Введення в міжнародну систему захисту прав людини

Модуль 2. Міжнародне гуманітарне право

Модуль 3. Співвідношення міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини.

Як будемо вчитись?

Курс поєднує дистанційний (3 онлайн-модулі) та очний (два 3-денні семінари та один навчальний судовий процес) форми навчання.

Дистанційне навчання спрямоване на здобуття теоретичних знань. Кожен модуль містить текст лекції, додаткові рекомендовані матеріали, майданчики для дискусій та обговорень, перевірочні завдання (тест, письмове завдання).

Інтерактивні семінарські заняття, спрямовані на набуття практичних навичок за темами, які вивчаються дистанційно разом з національними та міжнародними експертами. Право відвідати семінар будуть мати до 20 учасників, які покажуть найкращі результати відповідно до рейтингу за проходження кожного з модулів.

Навчальний судовий процес направлений на відпрацювання знань, отриманих під час проходження курсу на практиці, яка буде проходити в формі ігрового судового процесу (беруть участь всі учасники навчання).

Умови участі.

Участь в навчальному курсі «Захист прав людини в умовах збройного конфлікту в Україні» безкоштовна. Організатори покривають витрати на проживання та харчування учасників на очних заходах.

Всі учасники самостійно покривають витрати на проїзд на очні семінари (переважно будуть проходити в Київській або Чернігівській областях).

У випадку виникнення додаткових питань просимо звертатися за електроною адресою [email protected].

Автори, організатори та партнери курсу:

Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ) – найбільша асоціація правозахисних організацій України. Спілка об’єднує 29 правозахисних недержавних організацій. Метою діяльності УГСПЛ є захист прав людини.

Фонд Домів прав людини (HRHF) – неурядова організація, розташована в Осло, Норвегія та в Женеві, Швейцарія. HRHF є Секретаріатом Мережі Домів прав людини. HRHF працює для захисту, зміцнення і підтримки правозахисних організацій і об’єднання їх в міжнародну мережу Домів прав людини.

Освітній дім прав людини-Чернiгiв – громадська спілка та однойменний сучасний освітній центр, заснований у 2014 році сімома неурядовими організаціями з різних регіонів України. Дім завжди відкритий для активістів і організацій, які працюють у галузі громадянської освіти, прав людини та неформальної освіти. Місія спілки – захищати і просувати права людини шляхом розвитку консолідуючого освітнього простору на базі Дому.

Нас підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Права людини в дії», яка впроваджується УГСПЛ.

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США. До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: