Публікація

Справу викрадених міліціонерами українців взяла під свій контроль прокуратура Одеської області

Слід за Генеральною прокуратурою, прокуратура Одеської області звернулася до УГСПЛ з листом, в якому повідомила про те, що взяла під контроль хід досудового слідства по справі викрадених міліціонерами та переданих до Придністров’я українців.

Нагадаємо, що влітку 2009 року трьох мешканців села Самійлівка Фрунзівського району Одеської області – Ігора Коваля, Романа Готко та Юрія Бондаренко міліціонери місцевого райвідділу міліції без паспортів, нелегально перевели через кордон України з Придністровським регіоном Республіки Молдови, де чоловіків арештували. Як виявилось, українці невинні у злочині, в якому їх підозрювали міліціонери. Але викрадених трьох українських селян судитимуть. Сьогодні вони потерпають від катувань та побоїв у СІЗО Григоріополя, що в Придністров’ї.

В листі прокуратура Одеської області зазначає, що “співробітники Фрунзінського РВ ГУ МВС України в Одеській області в порушення норм чинного законодавства та міжнародно-правових норм, перевищуючи надані їм права та повноваження, за відсутності на те законних підстав, затримали мешканців с. Самійливка Ігора Коваля, Романа Готка та Юрія Бондаренка”.

Слід зазначити, що справа, стосовно притягнення до відповідальності винних у викраденні міліціонерів розпочалась після проведеного УГСПЛ круглого столу, на якому був присутній представник Генеральної прокуратури Микола Шикита.

Українська Гельсінська спілка з прав людини інформуватиме вас про подальший перебіг подій у цій справі.

Лист прокуратури Одеської області читайте нижче.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: