Публікація

«Справа українських кур’єрів» у Росії та «справа вербувальників» у Києві: що відбувається та чого очікувати»

У вівторок, 5 грудня, о 10:00 в прес-центрі інформаційного агентства «Главком» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Справа українських кур’єрів» у Росії та «справа вербувальників» у Києві: що відбувається та чого очікувати».

Запрошені гості:

Віта Мусатенко, адвокат потерпілих від торгівлі людьми;

Євгенія Капалкіна, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини;

Віра Володій, голова Всеукраїнського громадського об’єднання «Протидія торгівлі людьми»;

Марія Томак, координаторка Медійної ініціативи за права людини.

Протягом попередніх років сотні громадян України були завербовані на території нашої країни та відправлені до Російської Федерації з метою втягнення до кримінального бізнесу, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків, а згодом – арештовані. Наприкінці минулого року Національна поліція заявила про затримання організаторів схеми вербування. А протягом 2017-го більше 200 громадян України були визнані правоохоронними органами потерпілими від торгівлі людьми. Що сьогодні відбувається з цим провадженням – “справою вербувальників”? Чи можна стверджувати, що Солом’янський райсуд Києва зволікає із розглядом? Яким є стан розслідування інших кримінальних проваджень, які стосуються цієї ж схеми? Та чи справді ця схема припинила своє існування на території України? Свою точку зору на ці питання викладуть правозахисники та адвокат потерпілих.

Акредитація: 2535474

Фото обкладинки – суд у Дніпрі, «Copyright © 2017 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: