Публікація

Справа Бориса Стомахіна: чи отримає російський дисидент статус біженця в Україні?

Правозахисники розпочинають всеукраїнську кампанію за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні. У четвер, 15 липня 2004 року, о 13 годині в УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція, організована Вінницькою правозахисною групою та Радою українських правозахисних організацій (РУПОР), що присвячена початку всеукраїнської громадської кампанії за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні. В прес-конференції візьмуть участь:

Борис Стомахін – шукач притулку, незалежний журналіст, громадський діяч;

Дмитро Гройсман – координатор Вінницької правозахисної групи;

Тетяна Оберемок – прес-секретар Вінницької правозахисної групи.

В ході прес-конференції журналісти познайомляться із матеріалами про переслідування Бориса Стомахіна в Росії, дізнаються про заходи громадської кампанії  за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні, також буде поширено інформацію про дотримання Україною своїх зобов’язань щодо дотримання прав біженців, та актуальні проблеми захисту шукачів притулку в Україні. 

Довідка: Борис Володимирович Стомахін, російський дисидент, один з керівників незареєстрованої в Росії організації Революційне Контактне Об’єднання, редактор бюлетеню „Радикальна політика”, знаходиться зараз в Україні.

Кримінальна справа Бориса Стомахіна набула великого розголосу як в Росії, та і за її межами. Переслідуючи Стомахіна за його переконання та журналістську діяльність, російська влада використала весь арсенал „методів впливу”: від побиття і адмінзатримань до фабрикації кримінальної справи та реальної загрози застосування каральної психіатрії.

http://kolokol.ru/activists/69450.html

http://prima-news.ru/news/news/2004/4/13/28196.html

Борис Стомахін звернувся у Відділ у справах національностей та міграції Вінницької області із заявою про надання йому статусу біженця, але міграційні чиновники відмовилися навіть розглянути заяву Стомахіна по суті, відхиливши її як „очевидно необґрунтовану”.

Відділ у справах національностей та міграції Вінницької області +380-432-325801

Борис Стомахін є класичним прикладом політичного біженця, Вінницька правозахисна група, яка представляє інтереси Бориса Стомахіна, оскаржує рішення міграційної служби Вінницької області про відмову в оформленні документів щодо набуття  статусу біженця в Державному Комітеті України з питань національностей та міграції.

Контакт:

Дмитро Гройсман

Вінницька правозахисна група

Телефон: 8 067 2846450

e-mail: [email protected]

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: