Публікація

Соціально-економічні права українців будуть захищати на міжнародному рівні

Якщо ви запитаєте «які права в Україні порушуються найчастіше?» – експерти дають одностайний висновок – соціально-економічні. Щодня до правозахисних організацій звертаються люди, які потребують поради і допомоги у відновленні трудових прав, перерахунку пенсії, отримання пільг тощо.

Зважаючи на це, Українська Гельсінська спілка з прав людини провела семінар «Правові механізми захисту соціально-економічних прав» для 20 адвокатів з різних регіонів України, які надають консультації вразливим верствам населення.

Лекторами семінару виступили провідні українські експерти серед яких юрист Європейського суду з прав людини.

В допомогу адвокатам був розроблений порадник, де можна дізнатися про процедуру звернення до Комітету ООН щодо соціальних, економічних та культурних прав та Європейського комітету з соціальних прав. Скачати буклет можна ТУТ

Захід відбувся в рамках проекту УГСПЛ «Навчання та тренінг для українських адвокатів по захисту соціальних та економічних прав» при фінансовій підтримці Посольства Федеративної Республіки Німеччини в Києві.

Проект є частиною програми Дистанційного навчання адвокатів правам людини в рамках Мережі Будинків прав людини «Міжнародне право в правозахисній діяльності».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: