Публікація

Сьогодні відбулася акція на захист журналіста і правозахисника Олександра Подрабінека (фото)

12 жовтня біля посольства Російської Федерації в Україні відбулася акція протесту проти переслідування журналіста і правозахисника Олександра Подрабінека та свободи слова у Росії, організована Конґресом національних громад України, Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Кримськотатарським молодіжним центром, Асоціацією єврейських організацій та общин (Ваадом) України. В посольство було передано звернення учасників акції протесту.

«Ми – представники Конґресу національних громад України, Української Гельсінської спілки з прав людини, Кримськотатарського молодіжного центру, Асоціації єврейських організацій та общин (Вааду) України – висловлюємо рішучий протест проти переслідування журналіста і правозахисника Олександра Подрабінека і свободи слова у Росії. Ми вважаємо своїм громадянським обов’язком висловити солідарність з усіма, хто бореться за Росію демократичну, правову і цивілізовану. Ми виступаємо проти цькування Олександра Подрабінека і придушення свободи слова у Росії.

Висловивши у статті «Как антисоветчик антисоветчикам…» своє ставлення до всього, що нині відбувається у Росії, цивілізаційного вибору країни і антидемократичних цінностей, які відстоює Російська держава, Олександр Подрабінек став об’єктом цькування, що заохочується вищім керівництвом країни.
До Олександра Подрабінека намагаються застосувати винайдену, ще за часів Сталіна технологію «загальнонародного обурення». Облога будинку членами прокремлівської організації «Наши», дзвінки з образами, прямі погрози та інші методи з арсеналу злочинних угруповань переслідують цілком конкретну мету: змусити Олександра Подрабінека залишити Росію. Залишити країну, в якій він народився, чию гідність він захищав як правозахисник. Радянська влада, що вбила мільйони своїх співгромадян, що кидала своїх опонентів у в’язниці та психушки, радянська ідеологія мають на пострадянському просторі багато прихильників, які ностальгують за часами, що минули. Не засуджені злочини цієї влади та її злочинної керівної сили – комуністичної партії – активізують їхнє намагання покінчити з демократичними здобутками народів, що вибороли незалежність – державну, ідеологічну та моральну, придушити свободу, розправитися з інакомислячими, що протистоять «генеральній лінії».

Учасники акції протесту вимагають покласти край цькуванню незалежного журналіста і правозахисника».

Окрім звернення до посольства були передані висловлювання видатних людей про свободу слова

Учасники акції демонструють працівникам посольства ситуацію  зі свободою слова в Росії.

Журналістів ставлять на коліна, та вони продовжують боротися за те, аби вільно висловлювати свої думки

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: