Публікація

Сьогодні країна святкує День Захисника нашої дивної Вітчизни

Серед самих помітних подій цього дня – депортація Сталіним чеченців і інгушів, розстріл більшовиками першого Президента Кримсько-татарської республіки, муфтія мусульман Криму Нумана Челебиджихана.

А Фонд “Право Матері” в Росії чотирнадцятий рік поспіль в цей день замовляє Панахиду по всім загиблим в армії в мирний час. В цьому році батьки також зберуться разом, щоб пом’янути загиблих синів і знайти підтримку один у одного в своєму загальному горі.

“Ми тримаємо дану нашим підопічним обіцянку, що цей день ніколи не буде для нас ані святковим, ані вихідним. Для нас, як і для батьків загиблих в армії, цей день може бути тільки днем жалоби за жертвами нашої непрофесійної (як і раніше) армії”.

“Людожери в погонах, що замучили, що згноїли під своїм командуванням тисячі російських хлопчаків, загнавши їх у згубне рабство тріскотнею про “почесний борг перед Батьківщиною”, вважають, що їм є, що відзначати… Ми ж у цей день не можемо ще раз не нагадати усім про жертви цих “професіоналів”, що відзначають „професійно” вихідні дні.

Співробітники Фонду зустрілись з батьками загиблих і з журналістами о 12 години 15 хвилин на вулиці з виходу станції метро “Красносельска” в Москві.

Журналістам були роздані інформаційні пакети Фонду й антивоєнні плакати. Панахіда пройде в храмі Усіх Святих колишнього Ново-Алєксєєвського монастиря.

Інша цікава акція присвячена 23 лютого відбувається в Москві під назвою “День дезертира”. Її проводять московські анархісти, і цей день вони присвячують 61-й річниці депортації чеченців і інгушів. Фестиваль проходитиме з 20 по 24 лютого в Москві.

Два головних гасла фестивалю: “Ні війні в Чечні!” та “Ні скасуванню відстрочок для призовників!”

Під акцію був складений маніфест, в якому сказано, що “Дезертир – захисник людства!”

“Тобі говорять, що ти повинен захищати демократію – де в тебе є свобода вибору між чекістами, політруками й олігархами.

Тобі говорять, що ти повинен захищати “єдність Батьківщини” – воюючи в Чечні проти мирних жителів.

Тобі говорять, що ти повинен захищати ринкову економіку – де в людей, які багатші за тебе є можливість купити відстрочку за гроші.

Тобі говорять, що ти повинен захищати націю – при цьому змушують знищувати людей іншої національності, яких офіційна пропаганда називає громадянами РФ.

Тобі говорять, що в тебе є право на достовірну інформацію – право вибирати між ОРТ та РТР.

Тобі говорять, що ти повинний захистити нас від терору – і при цьому улаштувати терор іншим.

Хто покладе кінець війні, якщо політики на це нездатні? Дезертир!

Хто, рятуючи своє життя, врятує життя безлічі інших? Дезертир!

Хто друг обох воюючих сторін і ворог усіх політиків? Дезертир!”

То хто ще хоче святкувати Свято захисника вітчизни? Хіба що Віктор Ющенко, бо він в цей день мав необережність народитися.

РУПОР, без вітань

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: