Публікація

Скоєно напад на правозахисника

Вчора у Харкові було жорстоко побито Романа Лихачова, голову Чугуївської правозахисної групи.

Інцидент стався у приміщенні Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президенті України. Того вечора Роман Лихачов брав участь у інформаційній сесії «Протидія корупції в Харківській області».

Роман Лихачов

«Після закінчення семінару до Романа підійшов чоловік і вдарив в обличчя. Він впав на підлогу. Я не виключаю, що це пов’язано з професійною діяльністю. Роман постійно розкриває корупційні схеми Чугуївської міської ради і мера. Зараз іде тиск та погрози на сім’ю депутата», – повідомила Маргарита Лихачова, сестра постраждалого.

Роман Лихачов заявляє, що напад пов’язаний з його участю в кількох судових процесах у якості адвоката, а також роботою з протидії корупції. Правозахисник стверджує, що одразу після побиття він викликав поліцію, але дозвонитись до правоохоронців не міг протягом 30 хвилин, в той час, як нападники продовжували залишатись на тероторії академії.

novyij-tochechnyij-rysunok-2
Повідомлення зі сторінки Романа Лихачова у Facebook

Роман Лихачов є головою Чугуївської правозахисної групи, яка діє у Харківській області та входить до Української Гельсінської спілки з прав людини. Борис Захаров, керівник адвокаційного центру УГСПЛ, заявив про вимогу об’єктивного та ефективного розслідування цього злочину.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: