Публікація

Сенатори США закликають Україну до демократичних реформ

В той час, як делегація сенаторів США закликала країну до демократичних реформ та висловила занепокоєння щодо свободи преси, в адміністрації Президента написали, що американці похвалили Україну.

Так, в повідомленні на сайті Президента йдеться про те, що делегація Сенату США відзначила прогрес у впровадженні в Україні реформ. В той же час в офіційному прес-релізі американських посадовців йдеться, що прес-служба Президента України і деякі засоби масової інформації поширили цитати висловлювань сенатора Сешнза, не звіривши їх із ним.  У цитатах допущено неточності. 

В прес-релізі йдеться також про наступне: “Делегати Сенату підкреслили, що хотіли б, аби Україна досягла успіху.  Для цього Україна повинна швидко рухатися вперед із реформами, включаючи економічні, судові та анті-корупційні заходи.  Це привабить закордонний капітал і підштовхне життєво необхідне економічне зростання.  Сенатори висловили українським посадовцям своє занепокоєння щодо погіршення інвестиційного клімату і порушили низку прикладів, коли з американськими фірмами, включно із тими, що працюють у зерновому секторі, не поводяться справедливо.

 

Делегація також зустрілася із старшим редакторським складом газети «Київ Пост» і вислухала інформацію про нещодавні події, які призвели до звільнення головного редактора Брайяна Боннера і наслідкового страйку більшості колективу «Київ Пост».  Сенатори висловили уряду серйозну стурбованість, що звільнення Боннера підриває свободу преси.  Активна незалежна преса є обов’язковою умовою успіху демократії”.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: