Публікація

Розпочався проект “Швидка правова допомога для незахищених верств населення”

У четвер, 2 листопаду в 12:00 у Прес-центрі ЛІГА Бізнес Інформ відбулась прес-конференція на тему: “Швидка правова допомога” для незахищених верств населення”

Учасники прес-конференції Едуард Багіров, Голова міжнародної правозахисної організації “Міжнародна Ліга захисту прав громадян України”, Дмитро Глазунов, директор з інформаційних ресурсів інформаційної корпорації ЛІГАБізнесІнформ та Іван Пєтухов, Президент телекомунікаційної компанії “Адамант” – представили спільний проект правової допомоги пенсіонерам, інвалідам та іншим слабо захищеним громадянам.

У ході прес-конференції була оголошена концепція діяльності благодійного правозахисного Проекту „Швидка правова допомога” (далі Проект). Робота буде здійснюватися шляхом надання правових консультацій у режимі он-лайн на багатоканальному телефоні. Консультації будуть надаватись студентами-правниками, які будуть відібрані для цієї роботи в два етапи: спочатку власне викладачами 10 ВУЗів, які приймають участь у проекті, а потім організаторами Проекту.

За словами Едуарда Багірова крім практичної користі для малозабезпечених верств населення, саме юридичної допомоги, цей проект дасть можливість студентам, що будуть його реалізовувати не лише отримати практичний досвід надання правових консультацій, але й сприяє обізнаності молодого покоління стосовно своїх прав та механізмів їх захисту, що в майбутньому допоможе створити фундамент правової держави.

Проект розрахований на малозабезпечених людей, що мають фізичні недоліки, які обмежують їх здатність пересуватись, інших незахищених верств населення, які потребують термінову правову допомогу, але саме ці люди найчастіше не мають можливість оплатити послуги кваліфікованого юриста, адвоката або нотаріуса. У Проекті будуть брати участь фахівці-правознавці міжнародної правозахисної організації „Міжнародна Ліга захисту прав громадян України”, інформаційної корпорації ЛІГА Бізнес Інформ, волонтери: студенти юридичних факультетів вищих навчальних закладів України.

Початок роботи Проекту заплановано на 3 листопада 2006 р. Телефонна лінія буде працювати з 15:00 до 18:00, але надалі планується зробити її роботу цілодобовою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: