Публікація

Розпочалася реєстрація на навчальний курс «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів»

Навчальний курс «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів» це освітній інструмент, що має на меті підвищення професійного потенціалу суддів та адвокатів задля сприяння дотриманню і захисту прав і свобод людини в Україні, а також впровадження міжнародних стандартів у галузі прав людини в національну правову систему.

Курс поєднує дистанційний (5 онлайн-модулів) та очний (3-денні семінари) формати навчання з наступних тем:

  • Теорія таісторія прав людини, європейська система захисту прав людини.
  • Право насправедливе правосуддя (стаття 6 Європейської конвенції з прав людини).
  • Право непіддаватися тортурам, нелюдському поводженню та право на свободу та особисту недоторканість (статті 3 та 5 ЄКПЛ).
  • Право наповагу приватного та сімейного життя (ст. 8 ЄКПЛ).
  • Право набезперешкодне користування майном (стаття 1 Протоколу Першого) та інші.
  • Засади міжнародного гуманітарного права тазахист прав людини в умовах збройного конфлікту.

Тривалість курсу — 14 місяців.

Експерти курсу – українські та міжнародні юристи, правозахисники, науковці, які професійно працюють в сфері правового захисту прав людини.

До участі у конкурсному відборі запрошуються українські адвокати та судді, що зацікавлені у нових знаннях та передових професійних інструментах, задля встановлення верховенства права в Україні.

По завершенні навчання учасники, які успішно завершили курс отримують сертифікат/диплом про закінчення курсу.

Умови участі

Участь в навчальному курсі «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів» має дві форми навчання: безкоштовну та платну.

Детальніше про умови участі та більше інформації про курс на сайті http://hrs-course.helsinki.org.ua/

Останній день реєстрації на участь у курсі 15 вересня 2018 року.

Реєстрація за посиланням http://bit.ly/2MprejW

Курс впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини (УГСПЛ) в партнерстві з Освітнім Домом прав людини в Чернігові, Фондом Домів прав людини, Львівським національним університетом ім. Івана Франка, а також Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Даний курс було розроблено за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади в рамках проекту УГСПЛ «Права людини понад усе», активності в рамках якого завершено в лютому 2017 року. Практична імплементація курсу розпочнеться навесні 2017 року в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», який також впроваджується УГСПЛ.

Цей захід став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через USAID. Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: