Публікація

Російська Дума виступила проти зняття заборони смертної кари

Російська Державна Дума на минулому тижні відмовила в пропозиції ліберального демократа Олексія Островського, що передбачала скасування заборони смертної кари, незважаючи на однозначну позицію з цього питання Ради Європи.

Пропозиція набрала 85 депутатських голосів з 226 необхідних для прийняття такого рішення.

Островський сказав, депутати можуть ініціювати скасування заборони смертної кари „в залежності від ситуації в країні”. Раніше він запевняв, що такий документ розробляється Парламентською Асамблеєю Ради Європи і такі поправки можуть бути прийнятті усіма країнами-членами Ради Європи.

Коментуючи дану пропозицію Інтерфаксу, голова делегації Федеральної Асамблеї в ПАРЄ та голова Комітету з міжнародних відносин Держдуми Костянтин Косачов сказав, що обговорення такої пропозиції фактично суперечить нормам ПАРЄ. „Делегація (Федеральної Асамблеї) не підтримує цю пропозицію”, – сказав він, додаючи, що ця пропозиція обговорювалася на нещодавніх зустрічах делегація перед від’їздом на чергову сесію ПАРЄ. Він зазначив, що Островський може презентувати на ПАРЄ свою власну думку з цього питання або спільно зі своїми однодумцями, але не цілої делегації.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: