Публікація

“Репортери без кордонів”: загроза свободи преси в Україні зросла

Міжнародна журналістська організація “Репортери без кордонів” заявила, що в Україні між двома турами виборів були використано всі методи для того, щоб не допустити повного висвітлення виборчої кампанії, – повідомляє „Український вибір”.

Серед загроз свободі преси в цей період організація назвала те, що журналістів обмежують у доступі до інформації, а також загрожують їм фізичним насильством і звільненням з роботи.

“Репортери без кордонів” звернули увагу на те, що тележурналісти продовжують протестувати проти систематичного використання керівництвом телеканалів “темників” – переданих редакторам телеканалів інструкцій про те, як висвітлювати певні теми.

Як приклад “Репортери без кордонів” повідомили про акцію протесту проти тиску на тележурналістів, яку близько 20 співробітників телеканалів провели 16 листопада біля будинку телецентру в Києві. “Репортери без кордонів” також повідомили, що 31 жовтня на виборчій дільниці був побитий журналіст “5 каналу” Сергій Скоробохатко.

За даними “Репортерів без кордонів”, 3 листопада невідомі напали на журналіста газети “Голос Криму” Енвера Мусаєва в Сімферополі. “Репортери без кордонів” також звернули увагу на те, що 17 листопада Державне підприємство зв’язку “Укрпошта” відмовилося доставити передплатникам 630 тис. примірників газети “Сільські вісті”, у номері якої лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз закликав виборців підтримати в другому турі виборів кандидатуру лідера блоку партій “Наша Україна” Віктора Ющенка.

Раніше про втручання в діяльність засобів масової інформації перед другим туром виборів Президента заявляла Міжнародна федерація журналістів.

РУПОР 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: