Публікація

Рада Європи затвердила текст Рекомендації щодо злочинів на ґрунті ненависті для всіх країн-членів

7 травня Комітет міністрів Ради Європи схвалив проєкт Рекомендацій щодо злочинів на ґрунті ненависті, який був підготовлений Комітетом експертів.

До складу Комітету експертів Ради Європи від уряду України був призначений виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко

Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко представляє Україну в Комітеті експертів Ради Європи щодо злочинів на ґрунті ненависті. 4 жовтня 2023, Страсбург

Робота над текстом Рекомендації та Пояснювального меморандуму до неї тривала з лютого 2022 року по жовтень 2023, від України була підготовлено та подано низку рекомендацій щодо формулювань та визначень, які були розглянуті і  враховані під час фінального опрацювання обох документів. Ознайомитися із текстом Рекомендації англійською мовою можна за посиланням.

Комітет експертів Ради Європи збирався чотири рази, в останнє – в жовтні 2023 року. Метою його роботи було вироблення в державах – членах Ради Європи документа, що сприятиме розробці та імплементації ефективної політики кримінального переслідування за вчинення злочинів на ґрунті ненависті, виробленні інструментів для  подолання таких злочинів і ефективного переслідування за вчинення злочинів на ґрунті ненависті.

До злочинів на ґрунті ненависті можуть відносити як злочини проти особи, так і злочини проти матеріальних об’єктів. 

Після опублікування Рекомендації на сайті Ради Європи має з’явитися текст Пояснювального меморандуму, в майбутньому держави-члени Ради Європи отримають запрошення приєднатись до реалізації цієї Рекомендації, яка має стати допоміжною для урядів держав-членів Ради Європи у боротьбі із злочинами на ґрунті ненависті. 

В Раді Європи готують Рекомендацію щодо боротьби із злочинами ненависті: Україна передала свої напрацювання

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: