Публікація

Рада Європи ухвалила 12 основних принципів дій щодо подолання насильства в повсякденному житті

9 листопада в Осло на заключній конференції Проекту „Відповідь на насильство в повсякденному житті в демократичному суспільстві” в Осло європейські міністри ухвалили новаторські підходи щодо запобігання насильству. Цей проект протягом трьох років втілювала в життя Рада Європи.

Міністри, високі посадові особи, викладачі вищих учбових закладів та поліцейські держав – членів Ради Європи визначили 12 основних принципів, на які можуть спиратися уряди для вирішення проблеми насильства в повсякденному житті, виходячи з того, що насильство не становить неусувний елемент нашого повсякденного життя.

Принципи були розроблені з урахуванням, передовсім, необхідності інтеграції та партнерства, превентивних заходів, підтримки жертв насильства та медіації, адаптації правопорушників і довгострокового плану дій. Новий проект щодо боротьби з насильством над дітьми та доопрацювання Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми є об’єктом моніторингу Ради Європи.

Міністри також підтримали ініціативу Конгресу місцевих і регіональних влад Європи щодо започаткування моніторингу за проявами насильства з метою збору достовірної інформації, необхідної для подальших дій. Проект охоплює широке коло проблем – від домашнього насильства до переслідування дітей у школах та насильства у спорті.

Дослідження показали, що кожна європейська сім’я в той чи інший період свого існування зазнала насильства, особливо потерпала від цього молодь. За даними статистики Всесвітньої організації охорони здоров’я, внаслідок насильства тільки за два дні Конференції загинули 8000 осіб. Десятки тисяч людей постраждали від нападів або поранень у цей самий проміжок часу.

Учасники Конференції дійшли висновку, що дослідницькі роботи щодо жертв та злочинів все ще не дають достовірної картини ситуації, і для того, щоб забезпечити ефективність таких досліджень, слід послідовно розвивати відповідні національні проекти.

Відповідальний за Проект Ради Європи пан Жан-П’єр Тіц заявив: „Наші уряди продемонстрували свою готовність до рішучих дій проти насильства у суспільстві і дійшли згоди щодо практичних засобів досягнення цієї мети”. Він також підкреслив, що відповідні зобов’язання Ради Європи залишаються незмінними.

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: