Публікація

Путіна діставали з Києва

„Путін! Май мужність та порядність наказати винних у „бєспредєле”, „Влада, яка творить беззаконня, розтліває власний народ”- сьогодні такими гаслами звертався до Президента Путіна пікет під російським консульством в Києві. Пікетувальники вимагали покарати міліцейський „бєспредєл” в Благовіщенську, Башкірія.

Пікет був малочисельний та тихий, громадяни мляво реагували на демонстрантів, а міліція відверто нудьгувала. Представнику консульства, який вийшов до пікетувальників намагалися віддати листа Путіну, але він сказав, що його необхідно слати поштою. Лист, під яким підписалося від сили 20 чоловік, містив вимогу розслідувати інциндент в Благовіщенську та покарати винних.

Нагадаємо, що у місті Благовіщенську (Башкирія) в грудні 2004 року було проведено так звану „зачистку”, внаслідок якої багато громадян були піддані тортурам та жорстокому або такому, яке принижує людську гідність поводженню. Державні органи мляво розслідують цю справу і, на думку правозахисників Московської Гельсінської групи, роблять все можливе, щоб справжні винуватці каральної акції не понесли відповідальність. Незадоволені ходом розслідування та реакцією влади потерпілі приїхали до Москви та голодують на Пушкінській площі (детальніше про саму „зачистку можна прочитати тут).

Акція проходила в рамках солідарності з жителями Благавіщенська, подібні заходи, організовані правозихисниками, продовжують відбуватися по всій Росії.   

Дмитро Работягін, організатор пікетування, поскаржився на відсутність „правозахисного руху в Києві” пояснюючи малу кількість пікетувальників.

Вадим Гладчук, представник ВМГО „Молодь-Надія України”, заспокоїв організатора тим, що захід не залишиться непоміченим, консульство обов’язково його включить у звіт і мінімальний еффект буде досягнуто. „А взагалі-то, треба було краще підготувати захід”-сказав він наприкінці.   

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: