Публікація

Призначено нового доповідача ООН з питань катувань

Голова Комісії ООН з прав людини Майк Сміт призначив Манфреда Новака з Австрії Спеціальним Доповідачем з питань катувань. Призначення було здійснено 23 листопада після консультацій з представниками різних регіональних груп в Комісії.

Манфред Новак є професором конституційного права та прав людини Віденського університету та директором Інституту прав людини Людвіга Больтсмана. Професор Новак був членом австрійської делегації в Комісії з прав людини протягом кількох років до призначення його в 1993 році експертом робочої групи ООН з питань зникнень. У цей час він також працював експертом ООН по зникненнях в колишній Югославії.

У 1994 році Новака було нагороджено нагородою ЮНЕСКО за викладання прав людини. Він опублікував більше 350 книг та статей з питань прав людини, публічного права та питань політики.

Спеціальні Доповідачі Комісії є незалежними експертами. Вперше Комісія призначила Доповідача для вивчення питань, пов’язаних із застосуванням катувань, у 1985 році. Мандат Доповідача охоплює всі країни, незалежно від того, чи держава ратифікувала Конвенцію ООН проти катувань.

Професор Новак приступить до виконання своїх функцій 1 грудня цього року.  

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: