Публікація

Пропозиції УГСПЛ до проекту Порядку взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання домашньому насильству, – враховані

Маленький успіх на шляху формування ефективної системи надання допомоги та захисту постраждалим від домашнього насильства: пропозиції УГСПЛ до проекту Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, і насильству за ознакою статі враховані!

Палкими дискусіями представників центральних органів виконавчої влади, громадських та міжнародних організацій супроводжується обговорення проектів нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Під час робочої зустрічі міжвідомчої робочої групи, яка відбулась 22 червня 2018 року під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Н. Федорович, розглядалися фіналізовані проекти Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі і Порядку формування, ведення та доступу до Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

У засіданні взяла участь експерт аналітичного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини Алла Блага, яка представила пропозиції УГСПЛ до проектів. Запропоновані нами ключові позиції враховані у фінальній версії документів, що будуть направлені на затвердження до Кабінету Міністрів України.

Зустріч проводилась за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Фото обкладинки – dniprograd.org

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: