Публікація

Продовжуються семінари з захисту землевласників земельних паїв у Чернігівській області

У м. Корюківка Чернігівської області 5 березня 2004 року відбулись громадські слухання на тему „Захист та просування майнових прав власників земельних часток (паїв) в Чернігівській області”.

Громадські слухання були організовані Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Корюківською районною державною адміністрацією за підтримки проекту „Мережа громадянської дії в Україні” Інституту Сталих Спільнот (ISC/UCAN) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час проведення  громадських слухань виступали представники Чернігівського обласного головного управління земельних ресурсів, Корюківського районного управління земельних ресурсів, Корюківського районного управління сільського господарства та продовольства, районного центру зайнятості.

На обговорення громадськості були винесені питання врегулювання та реалізації прав власників майнових та земельних часток (паїв), реалізація прав оренди власниками земельних паїв, а також питання сучасного  правового забезпечення оренди земель. Особливу увагу присутніх викликали проблеми отримання житлових субсидій та особливості подання податкових декларацій власниками земельних паїв згідно нового закону „Про оподаткування доходів фізичних осіб”. Одночасно гостро стояли питання низької правової освіченості пересічного землевласника та захисту його майнових та земельних прав. Тому одностайну підтримку зустріла пропозиція створити громадську спілку захисту інтересів власників, яка б об’єднала в своїх лавах широкі верстви сільського населення.

Під час обговорення також було відмічено необхідність широкої роз’яснювальної роботи з питань розповсюдження інформації про земельне законодавство, та з питань захисту прав власників земельних паїв (часток) та майнових сертифікатів.

Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини були розповсюджені буклети та брошури з питань земельної реформи.

Контактна інформація: 14000, м. Чернігів, вул. Горького 57/1, Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Тел/факс  (0462) 165-381   

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: