Публікація

Продовжується проект щодо захисту майнових прав власників паїв в Чернігівській області

6 лютого 2004 року в м. Ніжин відбулись громадські слухання на тему „Захист та просування майнових прав власників земельних часток (паїв) в Чернігівській області”.

Громадські слухання були організовані Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини, Чернігівською обласною державною адміністрацією та Ніжинською районною державною адміністрацією за підтримки проекту „Мережа громадянської дії в Україні” Інституту Сталих Спільнот (ISC/UCAN) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Під час проведення  громадських слухань витупили представники Чернігівського обласного головного управління земельних ресурсів, Ніжинського районного управління земельних ресурсів, місцевого суду Ніжинського району, а також Голова Ніжинської агенції регіонального розвитку.

На обговорення громадськості були винесені питання врегулювання та реалізації прав власників майнових та земельних часток (паїв), реалізація прав оренди власниками земельних паїв, а також питання сучасного  правового забезпечення оренди земель. Безпосередньо було зазначено, що у Ніжинському районі досить високий процент отриманих державних актів на право приватної власності на землю (до 86%). Одночасно гостро стоять питання низької правової освіченості пересічного землевласника та захисту його майнових та земельних прав. Тому одностайну підтримку зустріла пропозиція створити громадську спілку захисту інтересів власників, яка б об’єднала в своїх лавах широкі верстви сільського населення.

Під час обговорення також було відмічено необхідність широкої роз’яснювальної роботи з питань розповсюдження інформації про земельне законодавство, та з питань захисту прав власників земельних паїв (часток) та майнових сертифікатів.

Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини були розповсюджені буклети та брошури з питань земельної реформи.

Наталія Романова,

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: