Публікація

Президент відреагував на звернення УГСПЛ щодо Кузнєцова… І підтримав Генерального прокурора

Президент вважає нормальним ігнорування Генеральним прокурором України рішення суду. В справі незаконного вислання до Російської Федерації біженця Олега Кузнєцова Президент ніяких порушень не помітив.

Принаймні, така інформація зазначена у відповіді секретаріату Президента України правозахисникам. У документі за підписом Віктора Балоги чітко зазначено: «Повідомляємо, що за інформацією Генеральної прокуратури України, екстрадицію О. Кузнєцова здійснено на законних підставах».

Не дивно, що Генеральна прокуратура наполягає на законності своїх дій. Дивно, що Президент задовольнився такою відповіддю прокуратури.

В листі правозахисникам також пояснюють, що: «процедура призначення та звільнення з посади Генерального прокурора України визначена Конституцією України та передбачає його звільнення з посади Президентом лише за згодою Верховної Ради України».

Проте, щоб Верховна Рада надала чи не надала таку згоду, Президент мав принаймні винести це питання на розгляд Верховної Ради. Чого, нажаль, зроблено не було.

Мовчання і бездіяльність вищих посадових осіб у цій справі не може не обурювати. Виходить, що не всі рівні перед законом.

Марина Говорухіна

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: