Публікація

Прес-конференція УГСПЛ, БФ “Право на захист” та ХПГ «Фікрат Гусейнов – довгий шлях додому. Екстрадиція жертв політичних переслідувань до країн походження»

24 квітня об 11:00 у прес-центрі «Главком» (вул. Шовковична 8/20) відбудеться прес-конференція Української Гельсінської спілки з прав людини, Благодійного Фонду “Право на захист” та Харківської Правозахисної Групи  на тему: Фікрат Гусейнов – довгий шлях додому. Екстрадиція жертв політичних переслідувань до країн походження.

Процедура екстрадиції та система притулку в Україні, а також усталена практика правозастосування створюють сприятливі умови для видачі політичних біженців до країн походження, зокрема, до країни-агресора – Російської Федерації, а також інших авторитарних країн колишнього СРСР, де їм загрожують смерть, катування, насильницьке зникнення, тривалий термін ув’язнення.

Під час прес-конференції буде розглянута справа відомого опозиційного журналіста та правозахисника Фікрата Гусейнова (Гусейнлі), який зміг повернутися до Королівства Нідерландів, а також поточні справи біженців з РФ та інших авторитарних країн.

Учасники:

Микола Княжицький – народний депутат України, Співголова Парламентського комітету Асоціації ЄС-Україна.

Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи

Борис Захаров – директор Адвокаційного центру УГСПЛ

Дмитро Мазурок – керівник проекту БФ “Право на захист”, адвокат Фікрата Гусейнова

Контактна особа: Максим Петров (УГСПЛ), 095 483 48 45

фото – Громадське радіо

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: