Публікація

Прес-конференція «Хто відповість за підпал стихійних поселень напередодні „Євробачення“?»

26 квітня 2017 року, о 12:30 в прес-центрі «Главкому» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Хто відповість за підпал стихійних поселень напередодні «Євробачення»?»

Запрошені гості:

  • Олена Сапожнікова, юрист-аналітик Української Гельсінської спілки з прав людини, координатор проекту «Думайдан-2017: гуртуймося біля шатра порозуміння»;
  • Петро Григоріченко, президент ВСГО «Конгрес Ромен України»;
  • Іван Варченко, радник Міністра внутрішніх справ.

Учасники прес-конференції проаналізують ситуацію, що склалася довкола спалених двох стихійних поселень ромів та представників інших національностей наприкінці березня та на початку квітня у Києві. Їх мешканців було примусово виселено із застосуванням сили. Загалом у двох поселеннях проживало близько 300 людей. На думку правозахисників обидва випадки носять характер етнічних чисток. Однією із причин постраждалі назвали той факт, що неподалік проходять автотраса та залізничний шлях, і є небажаним, щоб гості Євробачення побачили стихійні поселення на цих територіях. Жителі поселень заявляли, що напередодні підпалу їх попереджали та пропонували добровільно виселитись.

Також запрошені і підтвердили свою участь постраждалі представники ромської спільноти. Очікуються представники пісенного фестивалю «Євробачення».

Акредитація: (044) 253-54-74

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: