Публікація

Представник УГСПЛ довів до відома одеських слідчих інформацію про нерозслідувані злочини на ґрунті ненависті проти представників ЛГБТ-спільноти

8 грудня в Одесі відбулась Регіональна зустріч зі зміцнення діалогу між громадянським суспільством, органами місцевого самоврядування та Національною поліцією щодо запобігання дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті в Одеському та Миколаївському регіонах.

Фото_Одеса_3

На зустрічі була присутня представник Слідчого Управління ГУНП в Одеській області підполковник поліції Мішина Ж.В., в обов’язки якої входить контроль за досудовими розслідуваннями злочинів, мотивованих упередженнями. Під час зустрічі було підняте питання ефективності розслідувань злочинів на ґрунті ненависті проти представників ЛГБТКІ-спільноти. А саме, до відома пані Мішиної представник Української Гельсінської спілки з прав людини Владислав Петров доніс інформацію про бездіяльність слідчого СВ Приморського ВП у м. Одеса Константинової А. Г., а також про подану скаргу з вимогою усунути порушення розумних строків досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом нападу та побиття Ігоря Захарченка та Микити Пермякова в лютому 2016 року. Також пані Мішина була проінформована про другий напад на Ігоря Захарченка та його партнера в Одесі у жовтні 2017 року, а також про бездіяльність Приморського ВП м. Одеса і вимогу кваліфікувати справу, як злочин на ґрунті ненависті, згідно із ч.3 ст.161 КК України. Представник Слідчого Управління ГУНП в Одеській області повідомила, що нею будуть вжиті всі необхідні заходи для забезпечення ефективного та відповідного розслідування зазначених справ.

Фото_Одеса_2

Нагадуємо, що в жовтні 2017 року в Одесі був скоєний напад на Ігоря Захарченка та його партнера. Потерпілі зазнали легких тілесних ушкоджень. Це вже третій напад на чоловіка. Жодна із попередніх справ не була розслідувана. На сьогодні Ігор Захарченко та його партнер перебувають у Франції, де вони подали прохання про надання притулку через загрозу життю в Україні та неефективність національних механізмів захисту.

Фото_Одеса_1

Ми сподіваємось, що слідчі органи та прокуратура виконають свої обов’язки перед громадянином України та притягнуть до відповідальності нападників.

Захід був організований Правозахисним ЛГБТ-центром «Наш світ» та ЛГБТ-асоціацією «Ліга»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: