Публікація

Правозахистники та журналісти з десятьох країн зібрались в Києві для обговорення співпраці для захисту прав людини

 

21-22 березня 2013 року в Києві проходить міжнародна конференція «Посилення багатосторонньої співпраці та міжнародні механізми захисту прав людини». Під час заходу 140 учасників – представники громадських організацій, органів влади та журналісти з 10 країн світу обговорять варіанти об’єднання зусиль, для покращення захисту прав людини.

Пріоритетним напрямком конференції є посилення співпраці між журналістами та правозахисниками. Адже організатори впевнені, що подібна взаємодія може не тільки підсилити ідею важливості прав людини, але й зробити її більш дієвою. За словами  Рікарди Рігер, директора Програми розвитку ООН в Україні: «Дуже важливо, щоб ЗМІ не маніпулювали інформацією, а заохочували громадянське суспільство знати і захищати свої права».

Також під час заходу учасники обговорять як ефективніше використовувати міжнародні механізми у сфері захисту прав людини, зокрема Універсальний періодичний огляд (УПО). Адже цей інструмент вже зарекомендував себе як ефективний спосіб тиску на державу як з боку правозахисних організацій, так і країн-членів ООН для покращення ситуації з правами людини.

Під час виступу посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт зазначив, що завдяки такому механізму, як Універсальний періодичний огляд, можна долати багато бар'єрів, які існували раніше. Адже тепер країни-члени ООН можуть оцінювати ситуацію з правами людини і давати рекомендації одна одній. Тепер вони повинні слухати одна одну і приймати критику.

Захід організований Програмою розвитку ООН в Україні за підтримки Посольства Великобританії і участі Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: