Публікація

Правозахист в Росії на межі знищення!

Російські правозахисники висловлюють своє занепокоєння щодо розглядання в Державній Думі законопроекта “Про внесення змін в деякі законодавчі акти Російскої Федерації”, який направлений на посилення контролю над інститутами громадянського суспільства. Зміни, які пропонуються в законодательстві повністю протирічать заявам політичного керівництва Росії про піддтримку розвитку громадянського суспільства. Замість „стабілізації” і „рівноправності”, які декларувалися авторами законопроекту, прийняття таких змін веде до паралічу громадського життя, дестабілізації і правового свавіллю. Прийняття такого Закону може поховати правозахисний рух в Росії назавжди.

З цього приводу російські правозахисники кличуть на допомогу всіх небайдужих і просять підписати Заяву “Ні посиленню контроля над громадянським суспільством”.

„Ситуація є критичною і тільки масовий тиск може дати нам шанс зупинити прийняття драконового законопроекту”, – наголошують правозахисники в своєму листі до правозахисної спільноти.

„Нам необхідно показати якою спільнотою ми сьогодні є, нашу силу і маштаб, тож хто ще не приєднався до листа знайдіть можливість поставити свій підпис. Було б добре, якби заяву підписали ВСІ або більшість з членів вашої организації. Попросите їх про це”. Якщо у якоїсь з організацій проблеми з доступом до web – вони можуть надіслати списки підписантів на адресу [email protected] до 23 годин 2 грудня (п”ятница). Це останній термін, коли можна підписати Заяву.

„Всі ми, хто активно борються проти цього законопроекту, сподіваємось на вас, на нашу спільну солідарність і розуміння важливості моменту”.

Правозахисники прагнуть довести кількість підписів до 2000.

Підписатись можна тут: http://www.hro.org/ngo/about/2005/11/10-2.php

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: