Публікація

Правозахисники розпочинають всеукраїнську кампанію за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні

Борис Стомахін заявив під час прес-конференції: „Надання мені статусу біженця більше потрібне Україні, аніж мені, якому не звикати до переслідувань за політичну діяльність. Сподіваюся, що захистивши мене, Україна захистить право людини думати вільно і висловлювати свої погляди”.

Дмитро Гройсман, координатор Вінницької правозахисної групи, зазначив: „Закликаючи український уряд надати притулок Стомахіну, ми визнаємо факти його переслідувань і репресій, включно із ризиком застосування тортур щодо нього. Ми не оцінюємо погляди Стомахіна, ми захищаємо його право вільно висловлювати свої думки”.

Довідка: Борис Володимирович Стомахін, російський дисидент, один з керівників незареєстрованої в Росії організації Революційне Контактне Об’єднання, редактор бюлетеню „Радикальна політика”, знаходиться в Україні. Кримінальна справа Бориса Стомахіна набула великого розголосу як в Росії, та і за її межами. Переслідуючи Стомахіна за його переконання та журналістську діяльність, російська влада використала весь арсенал „методів впливу” від побиття і адмінзатримань до фабрикації кримінальної справи та реальної загрози застосування каральної психіатрії.

http://kolokol.ru/activists/69450.html

http://prima-news.ru/news/news/2004/4/13/28196.html

Борис Стомахін звернувся у Відділ у справах національностей та міграції Вінницької області із заявою про надання йому статусу біженця, але міграційні чиновники відмовилися навіть розглянути заяву Стомахіна по суті, відхиливши її як „очевидно необґрунтовану”.

Оскільки Борис Стомахін є класичним прикладом політичного біженця, Вінницька правозахисна група представляє його інтереси та оскаржує рішення міграційної служби Вінницької області про відмову в оформленні документів щодо набуття статусу біженця в Державному Комітеті України з питань національностей та міграції.

Також в рамках всеукраїнської громадської кампанії за надання Борису Стомахіну політичного притулку в Україні буде проводитися збір підписів під листом до Державного Комітету України з питань національностей та міграції на сайті www.rupor.org, звернення в міжнародні органи та інші заходи по мобілізації громадської підртимки та привернення уваги суспільства до проблеми біженців в цілому.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: