Публікація

Правозахисники обурені нападом на активіста і звертаються до Захарченка із вимогою провести ефективне розслідування

24 вересня у Києві у підземному переході під Майданом Незалежності невідомий у цивільному одязі в присутності працівників спеціального підрозділу “Беркут” здійснив напад на активіста громадської кампанії “Міліція під контролем, члена Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Євгена Крапивіна (http://www.youtube.com/watch?v=kICR2kAzS58). Нападник дружньо й жваво спілкувався з правоохоронцями в той момент, коли Євген підійшов до працівників “Беркуту”, а отже, є підстави припускати, що він також є працівником міліції.

Правозахисники, обурені цією ситуацією, звернулись із відкритим зверненням до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. „Ми особливо занепокоєні таким нахабним проявом насильства стосовно представника правозахисної спільноти у присутності тележурналістів. Зухвалість, з якою це було зроблено, та демонстративне небажання працівників спецпідрозділу “Беркут” затримати порушника ми розцінюємо, як неприховану погрозу всім небайдужим членам українського суспільства за активну громадянську позицію”, – йдеться у зверненні.

Підписанти звернення вимагають від Міністра взяти під особистий контроль розслідування нападу, забезпечити його відкритість та ефективність. Також вони наголошують, що необхідно встановити особи та притягнути до відповідальності і працівників „Беркуту”, які вчинили бездіяльність, а також забезпечити для громадян в подальшому можливість ідентифікувати особу кожного міліціонера шляхом впровадження обов’язкових персональних нагрудних знаків для всіх без виключення працівників міліції.

Ознайомитись із повним текстом відкритого звернення та залишити під ним свій підпис можна за посиланням http://goo.gl/UkaUPJ

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: