Публікація

Права в’язнів у 2016 році

До вашої уваги розділ зі звіту правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2016»

Ще наприкінці минулого року ми почали публікувати матеріали щорічної доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні». Звіт включає найактуальніші дослідження в галузі дотримання прав людини та основних свобод минулого року.

Одним з перших пунктів нової публікація стало дослідження щодо прав в’язнів у 2016 року. Його авторокою є Ірина Яковець – доктор юридичних наук, адвокат, завідувач відділом дослідження проблем кримінального та кримінально-виконавчого права Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса НАПрН України. Є автором понад 190 праць. Лауреат премії Президента України для молодих вчених (2008) та інших нагород.

У праці відмічається, що у 2016 році “ситуація у сфері виконання кримінальних покарань залишалася такою ж проблемною як і раніше, а докорінних змін у сфері дотримання прав людини не відбулося”, а анонсована реформа системи, за словами авторки “певною мірою загальмувала та не забезпечила реалізацію визначених завдань у повному обсязі та у встановлені строки”.

Стаття містить аналітичну інформацію щодо законодавчих змін у сфері пенітенціарної системи, підзаконних актів, реформування системи виконання покарань, рішень ЄСПЛ та дисциплінарної практики. Наприкінці подана низка спеціальних рекомендацій.

З відповідним розділом звіту можна ознайомитись за посиланням.  

Публікація доповіді здійснюється в авторській редакції та постійно оновлюється

Публікація здійснюється за підтримки Посольства Швеції в України

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: