Публікація

Права дітей в Україні порушують. Скоро про це дізнається ООН

Діти в Україні зазнають насильства, їх право на приватне життя ігнорується, а держава навіть не намагається враховувати їх думку. До таких висновків дійшла низка громадських організацій після вивчення ситуації з правами дитини в Україні. Ця інформація найближчим часом буде надана до Комітету ООН з прав дитини в якості Альтернативного звіту до доповіді держави про дотримання Конвенції про права дитини в Україні.

Презентація Альтернативного звіту була приурочена до 20-річчя ухвалення генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини.

Під час заходу представники14-ти громадських організацій України, що брали участь у складенні звіту, росказали про соціальні, економічні та політичні чинники, які негативно позначаються на правах дітей. А також надали рекомендації державі по їх усуненню.

Автори звіту дійшли до висновку, що дії України щодо забезпечення належного рівня дотримання прав дитини в України відповідно до стандартів ООН, не є достатніми. А ступінь урахування рекомендацій Комітету ООН про права дитини державою залишається незадовільним.

З Альтернативним звітом про права дитини в Україні можна ознайомитись тут: http://issuu.com/everychild/docs/report-ukr?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

Фото з сайту: http://www.krasnoufimsk.com

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: