Практичний курс з правозахисту: проєкт УГСПЛ та університету Шевченка  - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

Практичний курс з правозахисту: проєкт УГСПЛ та університету Шевченка 

Новина

25 вересня 2024 року стартував практикум з правозахисної діяльності для студентів магістратури Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що вже традиційно проводиться у партнерстві з Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Координує взаємодію студентства та УГСПЛ доцентка кафедри міжнародного права Інституту, кандидатка юридичних наук Ольга Поєдинок.

Головна мета співпраці – поєднати теоретичні знання студентів із практичними навичками, необхідними для ефективної та результативної правозахисної діяльності. Впродовж 17-ти занять майбутні магістри зможуть ознайомитись із різноманітними практичними підходами до забезпечення прав людини  постраждалих осіб та відновлення справедливості.

Особливістю цього практикуму є те, що його викладають провідні адвокати, судді, прокурори, правозахисники та науковці – випускники та випускниці навчальних курсів для правників УГСПЛ. Такий підхід гарантує студенткам, учасницям практикуму,  не лише доступ до глибоких знань, але й можливість перейняти досвід від фахівців-практиків, долучитися до розгляду актуальних справ та застосувати новітні та традиційні міжнародні механізми захисту.

Студентки “шліфуватимуть” вміння брати інтерв’ю, надавати консультації, здійснювати правовий та фактичний аналіз практичних ситуацій, розвинуть юридичні навички розробки стратегії та ведення правозахисної кампанії задля поширення інформації щодо прав людини тощо. 

Завдяки курсу майбутні правозахисниці краще зрозуміють, як  судова практика міжнародних органів впливає на національне право та яким чином вона може бути використана для захисту прав та свобод громадян.

Практикум з правозахисної діяльності  є справжньою лабораторією для тих, хто прагне не лише глибокого розуміння правових механізмів, але й готові працювати над реальними справами, застосовувати норми матеріального та процесуального права у  конкретних сферах юридичної діяльності. Для майбутніх правників – це неоціненний досвід, який сприятиме формуванню фахових правозахисників, здатних ефективно застосовувати міжнародні та національні правові норми для захисту прав людини.

Перше заняття у рамках цьогорічного практикуму провів суддя Вищого антикорупційного суду, доктор юридичних наук, професор Олексій Кравчук, який обговорив зі студентством особливості побудови та представлення позиції сторони захисту в кримінальній справі.

Головне фото: УГСПЛ


Підписуйтесь на сторінки УГСПЛ у соціальних мережах:

Facebook | Instagram | Telegram — УГСПЛ пише | Telegram з анонсами подій Twitter Youtube | Viber