Публікація

Позиція Олександра Ткаченка щодо його номінації на Антипремію “Будяк року”

Голові Української Гельсінської Спілки з прав людини

Козирєву М.К.

 

Шановний пане Микола,

Тільки сьогодні повернувся з відрядження і зі здивуванням дізнався, що мене було включено до складу номінантів на премію «Будяк року-2015». Спочатку сприйняв це за невдалий жарт. Адже на відміну від багатьох конкурентів, 1+1 медіа, так само як і власник групи,  неоднарозово не тільки заявляли про невтручання у редакційну політику новин, але й наочно продемонстрували свою неупередженість у висвітленні подій Революціі гідності та активно протистояли російській пропагандистській експансії в Україні.

Окремо, варто зазначити, що свобода слова та дотримання журналістських стандартів є серед основних цінностей нашого колективу. Тому сподіваюсь, що включення мене до номінаціі “будяків” поруч з “поважними” політиками стало результатом непорозуміння та хочу зазначити свою позицію щодо факту, який зазначено як «Дії чи бездіяльність особи, щодо якої подається заявка».

Справді, програма “Шустер Live” від 18.09.15 була знята з ефіру каналу 1+1. Як ми неодноразово повідомляли у численних інтерв’ю та коментарях в ЗМІ з цього приводу – причиною стала неможливість підписання відповідного контракту. Канал мав виключно добропорядні наміри щодо співпраці з продакшеном Шустера, свідченням чого була передоплата кількох випусків програми наперед.  Ми сподівались на взаєморозуміння та ділову порядність, тому перший випуск вийшов в ефір без підписання відповідного контракту. На жаль, певні пункти контракту, в тому числі і фінансові, не були погоджені іншою стороною. З огляду на це, проект не вийшов в ефір. Не зважаючи на це, певний період часу ми намагалися дійти порозуміння щодо принципових фінансових питань та питань, що пов’язані з журналістською етикою та неприпустимості політичних замовлень в ефірі каналу. Таке порозуміння не було можливим, через це співпрацю було припинено.

Мені шкода, що така поважна організація як УГСПЛ  стала, сподіваюсь через брак інформації, жертвою маніпуляцій, де саме поняття “свобода слова” стає лише інструментом для таких дій.

Сподіваюсь, таке роз’яснення вам допоможе у прийнятті вашого рішення.

 

З повагою,

Олександр Ткаченко

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: