Публікація

Посол ЄС Томбінський зустрівся з українськими правозахисниками

Представництво Європейського Союзу в Україні провело неформальну зустріч для організацій громадянського суспільства, що працюють у сфері захисту прав людини. Зустріч відбулася після завершення щорічного Діалогу з прав людини між ЄС та Україною, що пройшов у Брюсселі 23 травня за участі заступника Міністра юстиції України Інни Ємельянової.

Зустріч відкрив Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. У своїй промові він наголосив, що права людини відіграють важливу роль у відносинах між ЄС і Україною та посідають центральне місце в Угоді про асоціацію.

Зустріч є частиною регулярного діалогу, що його проводить Представництво ЄС з українськими неурядовими організаціями. Вона стала нагодою для обміну думками на теми, що є пріоритетними у порядку денному Україна-ЄС. Такі теми, зокрема, стосуються питань свободи медіа, свободи зібрань, рівності та недискримінаційності, випадків жорстокого поводження з боку правоохоронних органів. На зустрічі також зосередилися на необхідності у запровадженні міцної нормативно-правової бази із захисту прав людини, зокрема, за допомогою розвитку незалежної судової системи, поліпшення роботи прокуратури та впровадження послідовної законодавчої бази щодо виборів на всіх рівнях. Також, у контексті реформи судової системи, учасники зустріч торкнулися питання вибіркового переслідування лідерів опозиції.

Представництво ЄС в Україні взяло до відома думки та переживання, з якими поділилися організації громадянського суспільства. Також Представництво подякувало їхній роботі у напрямі розвитку демократичних цінностей та підтвердило свої зобов’язання щодо подальшої підтримки їхньої участі у дебатах, присвячених питанням державної політики та суспільних інтересів.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: