Публікація

Поліція та правозахисники: вивчаємо потенціал Community Policing

12 червня 2019 року розпочалася серія тренінгів для начальників територіальних підрозділів поліції з Community Policing. Близько 100 керівників пройдуть навчання в межах реалізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) та Урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Тренерами на заході виступили Деніс Кобзін, Андрій Чєрноусов (Харківський інститут соціальних досліджень) та Олег Мартиненко (УГСПЛ).

Основними темами обговорення стали світовий досвід Community Policing, в тому числі – у пост-конфліктних країнах; пошук балансу між пріоритетами громади та поліції; довіра населення як ключовий фактор оцінки діяльності поліції; форми та методи активізації співпраці населення з поліцією.

Теми є складними для обговорення, оскільки стосуються інституційних проблем діяльності поліції – нестачу матеріально-технічного забезпечення, плинність людських ресурсів, умови збройного конфлікту, залишки радянської системи звітності за показниками.

Проте учасники тренінгу досить продуктивно обговорювали, як запровадити відчуття власної відповідальності за громадську безпеку серед мешканців громади та які  успішні практики корисно буде застосовувати у конкретних громадах. Було оцінено місцевий потенціал громад, який слід залучати до спільних проектів взаємодії, як враховується інформація стосовно виявлених проблем безпеки в плануванні діяльності поліцейських підрозділів.

Будемо сподіватися, що усвідомлення персоналом поліції необхідності запровадження принципів взаємодії з населенням на партнерських засадах буде сприяти реформі сектору безпеки, розпочатої в Україні з 2015 року.

Підготував Олег Мартиненко (УГСПЛ)

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: