Публікація

По вироку Юлії Тимошенко. Заява Міжнародного товариства «Меморіал»

Два дні тому в Інтернеті був опублікований вирок, винесений Юлії Тимошенко, колишньому прем’єр-міністру України, Печерським районним судом міста Києва 11 жовтня 2011 року.

Не маючи можливості дати грунтовну юридичну оцінку цьому вироку, ми, тим не менше, вважаємо за необхідне заявити наступне.

Кримінальне переслідування державних політичних діячів, які не перебувають при владі, за ті чи інші рішення в сфері управління, прийняті ними в період перебування при владі, вимагає з боку суду особливої ​​обережності у визначенні умислу, складу злочину, шкоди і т.д., а також у визначенні міри покарання. Особливу увагу при цьому повинно бути приділено дотриманню права на справедливий суд.

Доступні громадськості відомості про характер інкримінованого Ю. Тимошенко злочину, жорстокість і необгрунтованість запобіжного заходу і винесеного вироку, численні порушення стандартів справедливого судочинства під час процесу приводять нас до висновку про політичну мотивацію кримінального переслідування та кваліфікації його як політичної розправи. Опублікований вирок навіть не містить повного опису складу злочину, осудного Ю. Тимошенко.

«Меморіал» висловлює протест проти використання судових механізмів у політичних цілях, вимагає скасування вироку та звільнення Юлії Тимошенко.

 

Правління Міжнародного товариства «Меморіал»

17 жовтня 2011

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: