Публікація

Під пологом ночі підприємницька структура регіоналів розпочала руйнацію Інгулецького степу

Розоранність українських степів сягає таких розмірів, що вже ніколи не вдасться забезпечити 10 відсотків заповідності, що вважається оптимальною нормою. Цей скорботний факт мало турбував і турбує органи влади всіх рівнів.

На межі Кіровоградської і Дніпропетровської областей по обидва боки ріки Інгулець на її мальовничих берегах до цього часу дивом уціліли безцінні ділянки українського цілинного степу з притаманними йому червонокнижними біоценозами. Їхня площа обчислюється тисячами гектарів, на базі чого існує можливість створити ландшафтно-степовий заповідник загальнодержавного значення. Одначе, за більш ніж десятирічний період керівництво держави спромоглося створити заповідний об’єкт «Інгулецький степ» площею лише 65,6 га.  

Наміри ТОВ «Граніт Груп» розпочати роботу кар’єра з видобутку граніту на території, зарезервованій для створення об’єктів природно-заповідного фонду, зустріли серйозний опір збоку місцевого населення та багатьох мешканців Кривого Рогу.   Зате контрольована регіоналами Дніпропетровська обласна рада двічі вносила зміни до своїх попередніх рішень «Про природно-заповідний фонд області» та «Про затвердження програми формування та розвитку національної екологічної мережі Дніпропетровської області на 2006- 2015 роки», виключаючи зі складу зарезервованої території площі, визначені під будівництво кар’єра. ТОВ «Граніт Груп», у складі якого не останню роль відіграє пан Нахлубін, працівник апарату Мінприроди за часів міністра В. Джарти, в ніч з 27 на 28 липня поточного року поблизу унікального, ще недостатньо вивченого святилища епохи пізньої бронзи – раннього заліза розпочало розкривні роботи для майбутнього кар’єра.  

 Не здолавши опору мешканців довколишніх сіл удень 28 липня, найманці “розбитних господарів» продовжили бульдозерні роботи вніч на 29 липня. Вперто недосліджуваний природоохоронним відомством грунтоворослинний покрив навіки відійшов у відвали.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: