Публікація

Під Генпрокуратурою пройшла акція в підтримку побитого міліціонерами адвоката

Громадські активісти пікетували Генеральну прокуратуру України з вимогою вжити відповідних заходів стосовно працівників Дніпровського райвідділу міліції. 

До Генеральної прокуратури правозахисники передали наступну заяву

 

Президенту України

Януковичу В.Ф.

 

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

 

Уповноваженому ВР України з прав людини

Лутковській В.В.

 

Міністру внутрішніх справ

Захарченку В.Ю.

 

 

ЗАЯВА

(в порядку ст. 97 КПК України)

 

Ми, представники неурядових правозахисних організацій України та громадяни, що підписали це звернення, висловлюємо свою глибоку стурбованість повідомленням про те, що під час реалізації свого професійного обов’язку надавати юридичну допомогу клієнту – затриманій 30 липня 2012 року в приміщенні Дніпровського райвідділу міліції м. Києва громадянці України – співробітниками міліції було жорстоко побито адвоката Олега Веремєєнка.

Ми вважаємо цей випадок неприпустимим явищем у демократичному суспільстві, в якому адвокат має зробити все для того, аби допомогти своєму клієнту, а міліція має сприяти реалізації прав адвокатів.

Ми наголошуємо також, що обов’язком міліції є надання необхідної медичної допомоги особам, що її потребують та знаходяться під міліцейським контролем в місцях несвободи. Ми вважаємо, що дії адвоката, спрямовані на отримання його клієнтом такої медичної допомоги в умовах, коли міліція нехтує своїми прямими обов’язками, були допустимими і законними.

У зв’язку із вищевикладеним ми вимагаємо порушити кримінальну справу щодо причетних працівників міліції, які завдали тілесні ушкодження адвокату Олегу Веремєєнко та перешкоджали його адвокатській діяльності. Ми вимагаємо негайно і до закінчення розслідування цих подій, відсторонити від виконання обов’язків усіх причетних працівників міліції, провести незалежне та ефективне розслідування, та за результатами розслідування звільнити та притягнути до кримінальної відповідальності тих працівників міліції, які були причетні до вчинення цих злочинів. 

Фото надане Центром інформації про права людини

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: