Публікація

Перше розслідування Міжнародного Кримінального Суду та Боротьба США проти Міжнародного Кримінального Суду

16 липня 2004 року о 12:00 відбудеться прес-конференція, присвячена Міжнародному Дню справедливості, який відзначається у всьому свiтi 17 липня. На прес-конференції буде оприлюднено інформацію про перше розслідування Міжнародного Кримінального Суду, про ситуацію в Україні, яка склалася навколо ратифікації Римського Статуту та про протистояння, яке чинить уряд США Міжнародному Кримінальному Суду.

Доповідатиме на прес-конференції координатор Національної Коаліції за Міжнародний Кримінальний Суд Наталя Дульнeва.

Шість років тому, 17 липня 1998 року, 120 держав світу підписали історичну угоду – Римський статут Міжнародного кримінального суду, а 17 липня було проголошено Міжнародним Днем Справедливості. Історичне значення Римського статуту полягає в тому, що вперше було створено суд, який має повноваження притягати до вiдповiдальностi конкретних осіб за злочини проти людяності, вiйськовi злочини та геноцид i який увiбрав у себе найбільші правові системи усіх географічних регіонів свiту.

Римський Статут набув чинності 1 липня 2002 року. Станом на 30 червня 2004 року його ратифікували 94 держави (фактично половина держав світу), i зараз Міжнародний кримінальний суд маe ще більшу підтримку країн з усiх регiонiв свiту.

Прес-конференція відбудеться 16 липня 2004 року о 12:00 за адресою: м. Київ, вул. Горького, 3-б, в приміщенні Української Всесвітньої Координаційної Ради, на 2-му поверсі.

Детальну інформацію можна отримати в офiсi УАМА: тел. (044) 469-70-27, факс. (044) 442-17-65, (067) 286-69-13 Ольга Яценко. e-mail: [email protected]

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: