Публікація

Парламентський Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин рекомендує парламенту ратифікувати Європейську угоду про осіб, які беруть участь у процесі Європейського суду з прав людини.

Голова Комітету Геннадій Удовенко зазначив, що ратифікація Угоди сприятиме виконанню Україною зобов‘язань Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 року та Протоколу № 11 до неї, а також засвідчить готовність нашої держави до конструктивного співробітництва в рамках Ради Європи.

Участь України в Угоді, безумовно, підвищить рівень захисту прав та основних свобод людини і громадянина та надасть додаткові гарантії такого захисту.

Народні депутати позитивно оцінили положення Угоди щодо осіб, які братимуть участь у судовому процесі (сторони процесу, їхні представники або консультанти, свідки та експерти) користуватися імунітетом від судового переслідування з метою забезпечення їм свободи слова, а також мати право на вільне спілкування із судом і можливість подорожувати з метою участі у судовому процесі.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: