Публікація

Парламентарі пропонують ратифікувати Протокол до Угоди з питань, пов’язаних з відновленням прав депортованих осіб, національних меншин і народів

Комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендує парламенту ратифікувати Протокол до Угоди з питань, пов’язаних з відновленням прав депортованих осіб, національних меншин і народів від 9 жовтня 1992 року.

Народні депутати наголосили, що мета ратифікації цього документу полягає у використання можливостей держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав для розв’язання широкого діапазону проблем повернення та облаштування депортованих.

Держава сприяє добровільному організованому поверненню в Україну осіб, що зазнали репресій та були депортовані з території України, на основі спеціальних урядових програм.

На сьогодні в Україну повернулося близько 260 тис. кримських татар та понад 12 тис. осіб інших національностей. Починаючи з 1991 року в державному бюджеті окремим рядком передбачаються кошти на облаштування депортованих, зокрема, на будівництво житла, інженерних комунікацій, інших об’єктів соціально-побутового характеру.

Прийняття законопроекту сприятиме використанню можливостей держав-учасниць СНД для розв’язання політико-правових, соціально-економічних та гуманітарних проблем репатріантів.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: