Публікація

Парламент розгляне нову редакцію Закону України „Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”

Профільний Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин розглянув проект закону про внесення змін до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, поданий народними депутатами України М.Круцем, Р.Ткачем і рекомендував Верховній Раді України підтримати його у першому читанні.

Запропоновані зміни спрямовані на розширення кола осіб, що підлягають реабілітації, шляхом поширення закону на осіб, які були піддані репресіям за вироками та рішеннями позасудовими органами.

Голова Комітету Геннадій Удовенко наголосив, що Комітет виніс на розгляд Верховної Ради України чотири законопроекти, якими пропонується внести зміни до чинного Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні”. Зокрема три з них пропонують нову редакцію Закону (автори – народний депутат України Л.Лук’яненко, р. № 2040, народний депутат України Л.Танюк, р.№ 2040-1, народні депутати України С.Сташевський В.Лебедівський, Р.Ткач, р. № 2040-2).

На думку членів Комітету доцільно було б позитивні напрацювання обговорюваного законопроекту використати, об’єднавши його з іншими, при доопрацюванні нової редакції.

Секретаріат Ради українських правозахисних орагнізацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: